Idag hade vi en inneförmiddag. Ambros är snabb på att förstå, vi varvar engelska och svenska och han verkar vara snabb med att komma ihåg vad nåt heter på svenska när vi testar att bara använda det! Vi tittade häromdagen i en bok som heter Djurens ungar och han lärde sig korrekt uttal på gRis (med riktiga tungrots-R). Idag när jag sa att vi skulle läsa om grisarna (på svenska) så hämtade han den boken och sa gRRRis 😉 Vilken läraktig gosse! Han ska nog kunna lära sig att prata som pappa 🙂

På eftermiddagen gick vi ut på promenad. Ngong Road förbi Nakumatt Junction (man ser bara “on” längst till vänster på bilden nedan), sedan Kingara Road (utanför bild),
Gitanga Road, Ole Odume Road ut till Ngong Road. Därefter tillbaka på Ole Odume Road till The Hampton där familjen Jonsson bor. Roligt att träffa nya vänner! När vi kom hem hade vi gått ca sex km! Kände oss ganska nöjda med det, för det är varmt och dammigt och att ha Ambros på axlarna gör det till bra träning. Lyckades få till Google earth igår och om ni vill se själva så ligger Eldon villas på lat 1°17’55.93″S och long 36°45’53.75″O.
Det mesta vi hittills besöker ligger inom bekvämt avstånd. Avståndet mellan Eldon villas och Svenska skolan är 500 m – så får man en uppfattning om skalan på bilden.
Blog Image