Nu har Internet vaknat igen efter ett dygns avbrott. Så här kommer gårdagens berättelse, som hittills legat och väntat i Word. Ambros försöker också just nu vakna efter middagsvilan. Han vill helst sova mer och står intill mig med ena handen för ögonen…kanske vill han helst sova för att vi tycker att han inte ska ha sitt finger i munnen när han är vaken. Det fingret är på så många andra ställen också – så det vore bra att kunna vänja honom av med det.

En pigg och busig Ambros väckte oss igår vid 06.15 och fick fart på både grötkokning och besök i ”tvättstugan” (dvs skjulet på bakgården där det står en tvättmaskin).

Så länge vi är här hemma i lägenheten är Ambros full av sprallighet och pratar, skrattar, sjunger och dansar när han inte hittar på bus. En välmående tvååring helt enkelt. Och tvååringar behöver få gränser satta, vilket är en märklig och inte helt lätt upplevelse. Att vara tvungen att bli arg på rösten ibland till vårt alldeles nya barn. Så är det ju inte med bäbisar….

När vi kommer utanför ytterdörren blir Ambros tyst och blyg. Favoritfinget hamnar i munnen och främlingar betraktas för det mesta med stort allvar hur mycket de än försöker charma honom.

Vi besökte skolan på eftermiddagen, träffade fam Jonsson och några ur personalen. Trevligt! Och så hade vi bokat träff våra gamla goda vänner (känns faktiskt så – fantastiskt härligt) familjen Duveskog vid poolen. Tyvärr var Esther sjuk så Ambros och hon fick inte chans att påbörja det som vi hoppas ska bli en lång och viktig vänskap. Det skiljer bara en dryg månad mellan dem och de är lika varandra i mycket!

Nu testar Ambros våra namn (MAMMA! PAPPA! ELLENTIN!) otaliga gånger, och när han satt mitt emot sin syster vid middagen igår ropade han hennes namn hela tiden. Både med och utan mat i munnen 😉 Till lunch blev det pannkaka, och även det var ett ord som kunde upprepas hur många gånger som helst. För det var ju så gott! Till middag var det mer ordinär barnhemsmat – pasta och linser – för den lille vegetarianen, medan vi större åt hemmagjorda hamburgare när gossen hade somnat.