Det största med denna resa är naturligtvis att våra liv förändras då Ambros blir en del av vår familj, men en del av äventyret är också att vara pionjärer. Att vi hör till de första svenskarna som adopterar från Kenya. Visst kan det vara frustrerande när rutinerna inte är satta och mycket är oklart, men just nu överväger glädjen i att vara del i något stort och unikt!

Idag kunde vi glädjas åt att välkomna Adoptionscentrums tredje föräldrapar till Kenya. Johanna och Anders. Vi har haft kontakt via mejl ett tag och det var fantastiskt att de idag äntligen satt här i vårt kenyanska vardagsrum! Jätteroligt att träffas – och fantastiskt att deras familjeresa börjar nu. Och att vi ska få vara med i den. Planerna på en förening har redan väckts och vi som är här ser fram emot att få mötas under många, många år framöver.

Igår köpte jag rosor på Nakumatt. Tjugo stycken för 13:50 i SEK…. Jag kunde inte låta bli att berätta för blomstermannen att vi kan köpa kenyanska rosor (rättvisemärkta) hemma i vår butik i Sverige.
Blog Image

Innan våra nya vänner kom var vi på Svenska skolan där de nordiska föreningarna hade en sportdag. Mattias och Ambros var iklädda Sverigetröjor men deltog inte i fotbollen. Tjejerna i familjen simmade och vi lekte, åt matsäck och blev inbjudna till ett ettårskalas innan vi gick hemåt i solen. Idag var det riktigt varmt. Första gången det var varmt inne mitt på dagen.