Ambros vaknade 06:15 idag – skönt med sovmorgon 🙂 Vi åkte till Lutherska kyrkan, dit vi även fått med oss våra nyanlända vänner Johanna och Anders. Blev bjudna på norsk familjeadventsgudstjänst nästa vecka på norska skolan i Karen. Det verkar trevligt – för Ellentin är inte särskilt road av att inte förstå vad som sägs – såklart. Men på denna korta tid har hon blivit väldigt bra på engelska så om ett tag kommer hon nog inte ha några problem med konversationer iallafall. (Fast jag är relativt bra på engelska men har ju faktiskt problem med konversationer ändå emellanåt – och på svenska också – men det funkar ju ändå:)

Efter gudstjänsten tog vi en tur på stan och gick till samma affär där vi köpte barnsängen. Tänkte att jag skulle testa vad priset på barnsäng blev när vi inte hade med Sam från Little Angels. Mitt antagande var att jag som muzungu skulle få ett högre pris. Men så var det inte! Försäljaren – som inte sett mig förut – erbjöd samma pris till mig som vi köpte sängen för. Där fick jag för fördomarna! Bilbarnstolarna var i spannet 600 kr – 2800 kr! Jag frågade om de inte hade någon begagnad, och han tog mitt nummer och lovade hålla utkik efter en.

När vi ätit lunch for vi på det ettårskalas vi blivit bjudna på igår. Familjen bodde i Westlands i en jättestor och tjusig lägenhet. Har inte sett något så fint och välbyggt område här förut! Han jobbar på ettårskontrakt för Ericsson sedan oktober. Frun och döttrarna (1 och 3½) kom en vecka före oss. Så småningom kom ett till par och en familj med två pojkar och en hundvalp. Roligt att vara på kalas och höra lite av den verkligheten som Ericsson-anställda upplever. Ganska olik vår – men ändå likt.
Ambros blev så småningom ganska frimodig och efter några timmar sjöng han t o m “Happy birthday” för födelsedagsbarnet! Han var också förtjust i att på håll busa med hundvalpen. Men vid ett läge kom hunden väldigt nära – men nuddade inte – och då blev Ambros alldeles ifrån sig av rädsla ett tag!

Nu ikväll mår Ellentin inte riktigt bra i magen – vi får hoppas att det går över!
_________________________________________

Innan vi går och sover lägger jag (Cecilia) till ett dagens bibelord. Hämtat från psalmboken i texterna för idag: Domsöndagen. Kyrkoårets sista söndag.

“En gång lade du jordens grund, och himlen är ett verk av din hand. De skall förgås men du består, de är plagg som slits ut, du byter ut dem som kläder och de är borta.
Men du är densamme, dina år har inget slut. Dina tjänares barn ska bo här, och deras barn leva trygga hos dig.”

Psaltaren 102:26-29