Huset vi bor i är förhållandevis bra – men ganska slarvigt byggt kan även jag som lekman tycka. Skåpsluckor som inte går att öppna för att gardinhållaren sitter i vägen och fönster som omöjligt går att stänga tätt för att passformen inte stämmer riktigt och snedhängda dörrar mm. Ungefär som vårt hus på Hemmanet som firar 100-årsjubileum nästa år. Uppskattningsvis 95 år äldre än Eldon villas. Men denna lilla lägenhet kostar betydligt mycket mer per månad. Bl a därför kollar vi andra alternativ lite löst nu. Vi hoppas kunna hitta nåt bra som vi kan flytta till kanske efter årsskiftet.
Mindre än en och en halv km härifrån ligger Afrikas största eller näst största slum – uppgifterna varierar – Kibera. Där bor kanske 1 miljon människor och 95 % av dem är fattiga, lever på gissningsvis max 10 kronor om dagen. En skev värld och det blir mycket tydligt när man är mitt i den. Åt ena hållet Nakumatt och köpcentret där vi handlar en liter juice för 15 kr och åt andra hållet Kibera där det inte ens finns rent vatten att dricka. Ännu har vi inte varit till Kibera och jag känner mig faktiskt orolig för att ta mig dit.