Eller det var nog sex av dem, för Trötter med den goda sömnen som jag beskrev igår var inte hemma inatt. Varenda natt hittills har Ambros somnat ganska lätt på kvällen och sedan sovit oavbrutet till morgonen. Lite väl tidiga morgnar, men dock goda sömnnätter.

Tills inatt….då vaknade Ambros när jag just hade lagt mig (i samma rum som honom och Ellentin – det var lite “efter-karantän” för Mattias för säkerhets skull) och somnade inte om förrän efter flera timmar. Han var inte ledsen, mer än några gånger just när han höll på att somna in (men ångrade sig) utan låg med fingret i munnen men med vidöppna ögon. Det hjälpte inte heller att han fick komma och ligga mellan Ellentin och mig, då blev han mindre sömning och det vaknade storasyster av. Så då var vi vakna alla fyra.
Jag längtar tills vi känner Ambros och kan knepen…

Så småningom somnade gossen ändå i sin säng, men vaknade vid sex och är nu lika sprallig som vanlig. Hostmedicinen kunde orsaka dåsighet stod det – men kanske det finns nåt finstilt om att tre dagars användning ger sömnbrist?