Idag fick vi klartecken på vårt nya boende! Det är i närheten av den nål där det står Lundqvists. När de tog fotona av Nairobi till Google Earth så hade inte huset byggts ännu, så det är ganska nytt. Jag har ritat en närmsta väg från där vi bor nu och det är 800 meter. Vi får tillträde 15/12 men kommer ha kvar lägenheten här till den 6/1 om inte Cissi lyckas övertyga dem om att vi kan få lämna tillbaka den tidigare. Jag försökte övertyga Beatrice, värden, om att de hade möjlighet att hyra ut åtminstone en hel månad om vi fick lämna i december, men det gick hon inte med på. Men Cissi är på bättre fot med Beatrice så det kanske går…

Den nya hyresvärden vill ha två månadshyror i deposition samt hyran för dec-jan på tillträdesdagen, och möbeluthyraren en månadshyra i deposition. Eftersom hyresvärdar hittills vill ha kontant betalt innebär det att vi börjar bunkra pengar. Man får ta ut max 40000 KES i uttagsautomaterna per gång. Den största valören på sedlar är 1000 och den nya hyresvärden och möbeluthyraren ska alltså ha 205 tusenlappar på en gång. Så nu gör vi som i sällskapsresan, gömmer pengabuntarna i kexpaket (här finns inte knäckebröd).

Blog Image

Ska bli skönt att flytta! Det nya boendet är minst dubbelt så stort som detta och området är längre från trafik samt har mer grönytor som man kan vara ute och leka på. Dessutom bor familjen Lundkvist inom samma grindar vilket gör det lätt att hälsa på även efter kl 19 när det blir mörkt.

Idag har det varit strömavbrott nästan hela dagen, det innebär ju att det vi har i frys och kyl inte är lika fryst och kallt som man skulle vilja. Det är alltså inte smart att storhandla. Vi har sagt det flera gånger, men har ändå för mycket i kylen. Vi kanske lär oss snart…