Nu ska vi se om jag hinner göra ett inlägg medan Ambros njuter i badbaljan. Inga snabba tvagningar här inte. Det är imponerande på barnhemmet vilken rutin de har vid sängdags. Alla barnen sitter på pottor nakna i badrummet. Härlig syn. Sen plockas de upp en efter en och tvättas i badbaljan, får blöja och linne och sedan vandra ut till en annan ur personalen som sätter på pyamas och tjocktröja (kalla nätter)

Här kommer dock inget pottinlägg utan ett pot-inlägg.

I grytorna igår blev det ris och korv stroganoff för vår del. Gott – men alltid mycket svårt att dosera de pepparsorter vi har införskaffat. Svart, vit och chili. Det blir så lätt för starkt! Ambros mat däremot var inte stark. Linser och ris. Vi har inte riktigt introducerat köttet än i hans liv, mer än att han har smakat nåt kryddmått. Just den här måltiden blev det inte mycket ätet av. Annars har han bra aptit. Särskilt vid frukost.

Efter maten blev det lussebulls- och pepparkaksbak. Just när Ellentins fina peppisar skulle gräddas blev det strömavbrott. IGEN! Sen höll det i sig ända tills lussebullarna skulle gräddas. Vi slapp alltså stoppa dem i frysen (och göra bake-off bullar) utan kunde grädda dem igår och få ett gott lyxfika på onsdagskvällen. Till sista avsnittet av HippHipp! Och både Ellentin och jag tycker att Mattias har blivit fantastiskt lik Kajan nu efter klippningen. Vad tycker våra HippHippa vänner därhemma?
Blog Image