Just nu ligger Ellentin bredvid mig och ritar och samtidigt sitter Ambros på pottan och dansar. Vi försöker behålla några av barnhemmets pottytimes, även om det är svårt att hålla deras strikta dagsschema.

Lördag och ledigt från skolan idag. Det blev risgrynsgröt på avorioris, men det var tur Ambros grundade med sin gråbruna babyporrige eftersom han rensade grynen ur tomtegröten. Klockan tio befann vi oss vid vår nya bostad på Bamboo Lane där vi fick titta på lägenheten. Stor och med utsikt mot en liten skog och en smutsig å. Den ligger högst upp på vån 4 (bra eftersom det verkar vara lyhört främst uppifrån) med fönster som vetter mot Lundkvists balkong. Vi kan ha trådtelefoner emellan! Till skillnad från vad Susan på Little Angels sagt fick vi nu veta att lägenheten var jätteeftertraktad så vi måste betala redan idag för att göra doktorn (som äger lägenheten) glad. We like to make doctors happy sa vi. Sen gick vi såklart till Johanna och Anders och Amity och Ambros verkade lika orolig som igår trots att han inte behövde lämna famnen en enda stund. Mattias gick hem till kexpaketet och hämtade 165.000 KES i kontanter och tog dem till banken där han bytte dem mot en check som ska säkra oss inflyttning 15 december.

Det blev lunch på Junction med familjen L, och då slappnade Ambros av och åt ett eget Kiddies Meal från Wimpys. Ellentin valde detsamma, Mattias köpte sin mat av kyparen från kinesiska restaurangen och vi andra beställde indiskt. Praktiskt att kunna köpa mat från olika restauranger till samma bord!

Det är verkligen ett mysterium att Ambros är världens tryggaste hemma med oss men jätterädd när han är i samma rum som några andra…. skönt att det inte är tvärtom dock. Men det är lite oroande hur han ska reagera när vi får övernattande besökare. Hoppas att det har lugnat sig tills dess….

Nu byter vi ut den postadress som finns här på bloggen. Första brevet kom häromdagen: en julklapp från Ellentins skola! Vilka gullisar! Brevet tog exakt en vecka på sig.