Sedan en vecka tillbaka har vi fått in en vardagslunk som innebär att vi vaknar (surprise!) och äter frukost. Ambros får starta med sin gröt lite före oss andra eftersom han blir för distraherad om andra sitter och äter samtidigt. För då vill han också ha kaffe, yoghurt, kaviar etc. i gröten. Sen går Ellentin iväg till skolan i sällskap av den förälder som för dagen ska jobba. Idag var det pappan som promenixade först till skolan och sen tillbaka och förbi hemmet till JAVA som brukar vara ett bra fik att jobba på. (Men idag var det så rörigt att han kom hem och satt på balkongen istället.)

Under tiden är Ambros hemma med den förälder som inte jobbar och leker, lyssnar på musik, gosar och busar. Idag tyckte Ambros att det var riktigt kul att leka själv intill mamma vid köksbordet så jag kunde också jobba flera timmar. Det räckte med små tips från coachen för att leken skulle komma igång: “Maybe the animals can go in the car instead of the hörlurar to mammas telefon?” Eller “Can you have a birthday party for nallarna?” Det sistnämnda ledde till en lång lek då tre nallar radades upp på en stol och sen sjöng Ambros för dem och gav dem paket, saft och tårta. Och det förstnämnda ser ni nedan. (Tack Eva och Håkan för besättningen i Noas bil!) Blog Image

På eftermiddagen går vi alla till skolan och leker där i samband med att vi hämtar Ellentin från skolan. Det är en lagom liten promenad då Ambros helst sitter på pappas axlar. Det gör ju inga kenyanska barn vad vi kan se. Då är det mammans höft eller rygg som gäller.

Nu sover båda barnen och jag hänger inte med så bra i filmen vi lånade från vännerna och blivande grannarna Lundkvist. Alldeles nyss fixade jag morgondagens klappar till paketkalendern som syns nedan. (Notera också massajtyget som jag prutade ner rejält, men antagligen alldeles för lite ändå) Nakumatt har många billiga småsaker som kan förgylla dagarna fram till jul. Inte undra på att Ambros tycker att varje dag är en Happy Birthday!

Blog Image