När vi flyttade från Uppsala till Sundsvall bodde vi de första tre åren i Nacksta. Hyresvärden var Stubo. Det var en bra hyresvärd. Här är det istället Strulbo.

I morse skulle vi träffa den doktor vi ska hyra vår nya lägenhet av. Lägenhetskomplexet har byggts av Kenya Medical Association (KMA i vår adress betyder alltså inte här Kvinnliga Missionsarbetare – en organisation som är relativt nyligt nedlagd f ö) och det är läkare som äger de 52 lägenheterna som ligger på området.

När vi skrivit kontrakt i lördags och jag hade krånglat klart med bankbesök och check och lämnat den till John så utgick ju vi från att det var klart och av John hade jag förstått att vi skulle träffa doktorn så att han skulle ge oss kvitto på mottagen check och att han skulle skriva under kontraktet. Så hade inte doktorn förstått visade det sig imorse! När vi träffades så frågade han lite om oss och vad vi var för ena och sedan sa han att då ska vi väl skriva kontrakt! När vi sa att vi redan skrivit på kontraktet som John visade i lördags så undrade doktorn vad det var för kontrakt! Det var en oroväckande fråga tyckte jag.

Efter lite resonerande om hyrestid och att han var tveksam till att hyra så kort tid som sex månader och till det priset så kom även Susan från Little Angels dit. Doktorn var ju trevlig på alla vis, men mr John hade inte riktigt det mandat han trodde sig ha – det var även honom som Susan förhandlat priset med! Konstig ordning! Doktorn lovade återkomma med besked imorgon på morgonen ifall han skulle skriva under kontraktet.

Det visade sig när doktorn gått att han inte velat ta emot checken från John förrän precis innan han gick – så vi har ändå hopp om bra besked inför imorrn! Men det var ju inte vad vi trodde.

Efter att Ellentin slutat skolan gick vi till en vaccinationsklinik och vaccinerade barnen och mig mot rabies. Vi tror inte att det är någon risk än men Ellentin var ju nära Duveskogs hundar som ännu inte vaccinerats och vi är hellre på den säkra sidan. Cissi får vänta tills imorrn eftersom det bara fanns tre doser. Ellentin kommer få ta fem sprutor och vi andra som inte umgåtts med nån hund får ta tre i förebyggande syfte. Ambros grät när han fick sprutan men sen när han skulle visa var det gjorde ont så visade han på andra armen – så smärtan var nog inte långvarig. (Jag tog just ut en sticka ur Ellentins tå och det gjorde mycket ondare än sprutan sa hon.)

Eftersom landstinget bekostade våra övriga vaccinationer borde vi ju gjort detta i Sundsvall – tips till andra som tänker adoptera här och har snälla landsting. Varje spruta kostar här 1800 shilling.