Dagens första rolighet var att jag fick svar efter att igår ha mejlat till ett kenyanskt ostföretag efter att Ellentin hade öppnat en ädelost som såg väldigt skum ut. Vi ville inte smaka den och lägga den på pepparkakorna som planerat.
Blog Image

En trevlig kvinna svarade mig och inledde med en hälsning på svenska!? Sen skrev hon att hon skulle skicka en chaufför hit med ett nytt exemplar och även en annan sort som hon tyckte att jag skulle smaka! smiley Well, well….TIA (This Is Africa) så den kom inte idag som utlovat.

Dagens andra rolighet var när vi var med Lundkvists vid svenska skolans pool och Ambros för första dagen slappnade av med dem. Han klev inte in i sin lilla bubbla utan visade mer av sitt verkliga jag och gav Anders en hel del leenden när de lekte med att hälla vatten mellan muggar i barnpoolen – och med Johanna kastade han boll och följde frimodigt med henne för att hämta en pinne att fiska upp bollen ur poolen med. Fantastiskt härligt!

Dagens tredje rolighet var att Mr Doctor har gått med på avtalet och att möbleringsfirman börjar ordna med möblering imorgon. Vi hade ställt frågan om man kunde få ett extra litet köksbord i det stora köket istället för bara utanför. Jodå, det går att ordna om man lägger till 4000 shilling (400 kr) i månaden. Nej tack sa vi då. För de pengarna kan vi ju köpa massor av köksmöbler.

Imorgon blir det också roligheter tror vi. Men dem berättar vi om då. Tills dess “Ninatt” som Ambros säger – med ljuvligt len röst innan han pussar oss godnatt. Tänk, vi har fått lära honom att pussas. Det är något som följer med att ha en familj. Godnattpussar och heladagenkramar.