Detta blir ett inlägg av typen “Det här gjorde vi idag”.

Eftersom Lucia inträffar på lördag och det är Jamhuri day – och ledigt – imorrn fredag så var det Luciatåg på skolan imorse. Ellentin har intensivövat sedan hon började den 1 december, speciellt på t ex Jingle Bells. Det var ett jättefint tåg! Har faktiskt inte hört så välsjungande stjärngossar i låg-mellanstadieålder förut! Gymnasietjejerna sjöng “En stjärna lyser så klar” så vackert att Ellentin efteråt kom och sa “Du grät pappa”. Jaha, så det syntes ända dit. Fint var det men jag satt faktiskt inte och hulkade, det kom faktiskt bara regn i ögona, ellenåt… Sedan bjöds det på pepparkakor och lussebullar som alla elever på skolan hjälpts åt att baka. Helsmarrigt!

Efteråt gick jag till Family bank på Yaya-centre för att betala möbelmänniskan så att de kan fixa möbleringen tills vi flyttar in på måndag. Känns bra att det är nära inflytt nu!

Carol, den från Little Angels som har hand om vårt ärende, skulle komma på besök kl 12 så jag tog taxi hem och kom överens med taxichauffören att hämta oss fem i eftermiddag.

Carol ställde lite olika frågor om hur det gick med Ambros och så, kändes värdefullt med sån uppföljning, vi kommer ha nästa träff på tjugondedag Knut och sedan en gång till innan det är dags för vårt ärende att komma upp i rätten. Det kändes också bra att Ambros tog lite kontakt och kommunicerade med Carol, så att hon inte tror att vi vansköter honom! Det var Ambros som tog kortet på Carol här nedan! Hans första kort! Tycker det blev bra!
Blog Image

Ambros och jag gick och hämtade Ellentin på skolan och sen gjorde vi oss i ordning för kvällens stora evenemang: Swedish Lucia reception and Swedish Christmas buffet at the Swedish Ambassador’s Residence! Det kändes ju spännande! Hon bodde fint med en rejält stor tomt. Vi minglade med lite olika personer och sedan var det samma uppträdande som imorse från skolans elever. Tankarna gick till Luciasimmet i Njurundahallen som vi brukar gå på. Fast ikväll simmade ingen, de var bara nära poolen. Därefter var det julbuffé med prinskorv, gravad lax, knäckebröd och skinka. Köttbullarna hann ta slut men det var väldigt gott! Trevlig tillställning och jag, som igår just tyckte att jag hade varit otroligt osmart som tagit med två kostymer, kände nu att det är ju väldigt bra att ha en ambassadörskalaskostym och en kostym för domstolsförhandlingar. Vem vet, kanske man behöver vara representativ på fler tillställningar.

Ja, en trevlig dag var det! Ambros blev hög på brun och gul läsk och kom i riktig partystämning mot slutet. Båda barnen somnade på väg hem och vaknade knappt mellan taxin och sängen.

Imorrn tar vi sovmorgon!