Igårkväll ringde Susan från Little Angels och rapporterade om möbleringen. Firman som vi betalade häromdagen hade börjat städa lägenheten. När de hade svabbat parkettgolvet (!) så hade golvet höjt sig. Därför hade de inte kunnat börja möblera än. I mina öron låter det som byggfläkt och sanering i fyra veckor, men eftersom vi är i Kenya så ska tydligen möblerna ha ställts på plats idag och resten imorgon. Inget knussel. Vi ska dit imorgon med Susan och se om det är OK. Om det är det så flyttar vi in på onsdag.

Det känns som om man ofta tänker kortsiktigt. Tar chansen att tjäna pengar och förhoppningsvis mycket. Alla byggen som man ser är riktigt tjusiga på håll, men byggnadsställningarna utgörs av slanor och arbetare med skyddskläder ser man sällan, ibland hjälm men inte ofta. Man lejer de jobbare som kostar minst per dag för att på så vis få lägsta möjliga arbetskostnad. De som jobbar har långa arbetspass och är gissningsvis inte utbildade. De flesta hus jag sett är slarvigt byggda.
Vår hyresvärd hade en städerska som slutat och nu har de en stackars kille som oftast håller på en och en halv till två timmar för att städa vår lilla lägenhet. För det mesta plockar vi iordning före och diskar och står i, men det förändrar inte tidsåtgången för honom så mycket. Imorse kom han till jobbet vid 05-tiden och var fortfarande kvar kl 19. Men han har förmodligen en väldigt låg lön.
Möbleringsfirman har väl i sin tur lejt någon liknande städare som öste på massvis med vatten på parketten när det skulle städas. Jaja, vi får väl se imorrn.

Idag var vi på återbesök på barnhemmet, inget Ambros gillade, men vi höll honom hela tiden nu och stannade inte länge så det gick bättre än sist. Men han hade gått ner ett halvkilo sedan han skrevs ut för fyra veckor sedan! Det är ju inte underligt när han får nya matvanor, men han får ju inte gå ner mer! Just nu har Cissi kokat Wimbi som han ska få imorrn bitti. Vi hoppas han gillar det! För det ska barn här äta har vi fått veta. Kan man inte koka den gröten så ska man inte vara rädd för att säga till hörde vi att de sagt på Little Angels idag. Imorrn ska jag också koka en sats!

Blog Image

Bilden kommer från länken ovan, det heter Fingerhirse på danska, kanske att det är hirs alltså? Gröten är mörkbrun.