Vi ägnade förmiddagen åt att packa ihop och göra oss redo för flytten. Killarna som höll på med möbleringen sa igår att de skulle fixa det sista som behövde göras före inflytt “very, very early in the morning” så att allt skulle vara klart före halvtio på morgonen. Eftersom vi försöker lära oss att vara lite flexibla med tidsangivelser så bad vi Sam hämta oss kl 11 så att möbelgossarna skulle hinna klart innan vi kom. Halvett kom Sam och vi körde två vändor, men möbleringen var inte klar när vi gick till Nakumatt vid halvtvå.

Vi gick till våra nya grannar Lundkvists och firade deras Amity som fyller ett idag. Dagen till ära hade hon rest sig själv i sin säng idag, har gjort många framsteg på de dryga två veckor hon varit hemma! Härligt ettårskalas och både Jonssons och nyanlända familjen S kom dit! Iklädda partyhattar käkade vi smarriga kakor och drack läsk och hade trevligt ihop! Ambros var på toppenhumör och lekte mycket och glatt! Skoj att se att det går bra att träffa andra nu!

Klockan fem ringde möbelkillarna och var klara och skulle lämna nyckeln och visa lite saker. De visade hur gasspisen fungerar eftersom det bara finns en elplatta och tre gasplattor. Efter att jag försökt lite men inte fick det att fungera så upplyste de mig om att jag måste fylla på gasoltuben. För det ingick inte, nähä. Det finns en hel del på restlistan som de och caretakern ska fixa imorrn.

Parketten har lossnat kraftigt på tre ställen (Ellentin gjorde illa sig i foten på ett hål hon inte såg).
Tvättmaskin och el till den ska installeras.
Varmvattenberedaren ska lagas – vi har bara kallvatten.
En ruta i vardagsrumsfönstret har åkt ur och ska lagas.
Den gamla kylen ska bytas mot en nyare med frysfack (fast han försökte övertyga oss att det är bara att vrida på knappen så blir det en frys. Mmm eller hur…)
Vi ska få en vattenkokare och två till stolar och ett fönster som inte går att öppna ska fixas. Dessutom ska vi få antennsladd till TVn.

Lundkvists hade upplyst om att man måste köpa nyckel till ytterdörren om man vill ut när det är låst mellan typ 19-07. De hade fått veta att den kostade 130, men när de skulle lösa ut den fick de betala 200. Till mig sa John att jag skulle betala 250 till framsidan och 250 till baksidan. Snabb inflation här! Förmodligen ingår det, varför ska man betala för en nyckel när man hyr en lägenhet? Men tror inte jag har så stor chans att köpslå om priset. Men vi behöver bara en nyckel. Och 25 kr är inte hela världen.