Ellentin var egentligen inte frisk idag, men fick lite febernedsättande så att hon kunde vara med på skolavslutningen. Ambros fick ha sin tomtedräkt som han trivs bra i och vi gick den nya vägen till skolan för första gången.

Lite likt Eldon villas är det att den ansvarige vakten här heter Jackton (vakten på Eldon villas heter Jackson). Vaktkamraten heter Justice. Jag gav Jackton en nyckel till vår lägenhet eftersom möbleringsmänskorna skulle komma på fömiddagen.

Skolavslutningen började i 1-3:ornas klassrum och fröken Margareta sammanfattade terminen. Eftersom Ellentin började 1 december hade hon inte lika många gemensamma minnen som övriga, men det var en trevlig stund. Vi fick se en bronsåldersby som de gjort i december. Nästa termin kommer det att bli en 1-2:a och en 3-6:a. Det innebär att tre treor får gå till 4-6:an. Tror att det blir jättebra!

Rektor Per höll tal och uppmärksammade bl a några gymnasieelever som gjort väl ifrån sig på tävlingar mellan olika skolor i orientering och tennis. Denna termin har 108 elever varit inskrivna på skolan, så många har det inte varit sedan slutet på 80-talet.

Dans runt granen följde och sedan kom tomten – hitrest från Rovaniemi och iklädd samedräkt! Riktigt rolig var han! Nästan så att jag trodde på det han sa, pratade klockren finlandssvenska och letade i telefonkatalogen efter barnen som samlats. Ambros var inte förtjust i dans runt granen men tog iallafall emot godispåse från tomten. Livets första godisklubba gillades men skumgodiset fick pappa.

Efter att vi fikat följde Elna med oss hem och tjejerna hade en pysseleftermiddag och hann även med att spela schack hemma hos Lundkvists. Ambros promenerade hela vägen utan att ens fråga om att bli buren! Han har blivit så mycket tuffare på den senaste veckan! Bra!

Vid halvett SMS:ade jag möbelDavid och undrade om han hade planer på att komma före kvällen och han ringde upp direkt och sa att “I am coming right away!”. Kvart i fem kom han och hans kamrater med en kyl med frys och lite annat. Har varit tjurig länge ikväll för att möblerna de ställt hit och som vi ska hyra för 20000 shilling per månad (ca 2000 kr) sammanlagt kostar ungefär 40000 shilling eftersom det är begagnade grejer. Anstränger mig för att inte fastna i detta. Men det vore ju bättre om vi köpte grejerna av dem och slapp månadskostnaden för möblemanget framöver!

Glädjande nog finns det hyresgäster till lägenheten på Eldon villas fr o m julafton så vi får lite tillbaka på hyran där!