Just nu sitter jag och lyssnar till syrsorna blandat med härligt 80-talsnostalgisk musik av Göran Fristorp, Ambros sover, Mattias lagar mat och Ellentin är krasslig men spelar Backpacker (som hon har lånat av Lundkvists). En stund av ro helt enkelt.
Ellentin vaknade tidigt med feber och tydligen var den mycket högre än vi trott för lite senare svimmade hon några sekunder. Samma sak har – tack och lov – hänt en gång hemma i Sverige, så vi behövde inte bli så oroliga. Särskilt inte när vår goda granne Anders, tillika sjuksköterska, kom in med lugnande prat och termometer som visade att det verkligen behövdes medicin. Med febernedsättande i kroppen mår hon OK och har tillverkat ett schackspel helt enligt egen design. Hon är finurlig vår stora tjej.

Ambros och jag gick iväg och lät Ellentin få lite ro med pappa. Vi gick först till Eldon Villas och hälsade på Ambros favoritvakt Jackson. Receptionisten Beatrice ville att jag skulle lämna ifrån mig nyckeln eftersom de har lovat att ge oss tillbaka pengar då de har hyrt ut lägenheten till nån annan från jul. De pengarna skulle vi få på måndag, och jag vägrade att lämna nyckeln trots hennes försök till övertalningar.

Efter detta gick vi till svenska skolan och träffade Ambros barnhemskompis som nyss har fått hit sina föräldrar. Härligt att se dem tillsammans. En alldeles nybliven familj! Och lille gossen så frimodig och glad. Han pratade om ”Ambos” redan när de kom men Ambros höll sig stilla och kände in situationen ett tag innan det gick att leka sida vid sida i sandlådan. Kanske kom det en oro över honom när han kände igen ett bekant ansikte från barnhemmet där han har växt upp….?

På lägenhetssidan blev jag faktiskt för första gången irriterad i morse (Bravo! Anpassning till en ny kultur pågår) när jag insåg hur oerhört sunkiga sofforna är. (I stil med Frösö Zoo faktiskt – om vännerna AKO är med och läser detta inlägg.) Min man som de senaste dagarna har utvecklats till en stenhård förhandlare de senaste dagarna tog upp frågan med (den alltför unge) möbelkillen och vidhöll sedan att vi vägrar ha kvar en tvättmaskin som bara kan tvätta i kallvatten. Det verkar gå hem och nu påstås det att möblerna ska kläas om. Det påstås också att golvet ska lagas omgående. Vilket påståddes också igår och i förrgår och dagen dessförinnan. Men varför brådska?