Ikväll hade vi julkalas i vår lägenhet tillsammans med Lundkvists. Ambros var verkligen i högform! Jag gick över till grannarna och hämtade tvätt (vi lånar deras tvättmaskin tills vi fått till våran om ett par veckor) och kom tillbaka tillsammans med dem och julmaten. När vi kom innanför dörren så kom Ambros direkt och handhälsade och agerade världsvan värd och hade mycket att säga som vi inte förstod. När vi åt så höll Ambros låda och dirigerade, domderade och skojade så att vi hade svårt att göra oss hörda. Han ville däremot inte äta något av julmaten; köttbullar, skinka, potatisgratäng eller prinskorv. Inte heller Anders specialmix av nyttiga grönsaker i en jämn och tuggvänlig komposition. Som väl var hade Ambros grundat med potatismos med rikligt med smör och mjölk, så han tyckte väl att hans uppgift att underhålla som värd räckte gott!

Maten vi åt var mycket goda rester från festen förra veckan och vi hade väldigt trevligt. Ellentin kunde också vara med och hade återfått den mesta av sin aptit men var ändå trött efter sin sjukdomsperiod och somnade ungefär som de andra barnen vid åtta. Lundkvists var kvar till strax före elva. Skönt att kunna träffas på kvällar och sedan kunna hem!

Ambros gillar att städa och torka bord och gå med moppen, men han är inte alls förtjust i dammsugaren. Vill sitta i knät även om den är på i ett annat rum med stängd dörr. Har försökt med lite kontakt-ur-terapi när han får känna och trycka men det lyckas inte. Han kan gå nära när den är av men vill inte nudda den. Så om Ambros fick bestämma så fick det duga med mopp och svabb.

Idag fick vi nya soffor och möbelfirman var här med Susan från Little Angels (på en söndag när Susan gått på semester!). Susan hade kontaktat ägaren och vi har blivit lovade en tvättmaskin i mitten på januari när en italiensk familj flyttar. Gardiner med rätt mått och bättre färg kommer också till veckan. Senare på eftermiddagen fixade en glasmästare det trasiga fönstret. Intressant att det är vissa personer som ska trycka på de rätta knapparna och väldigt snällt att Susan gjorde detta när hon var ledig!