Ellentin och Cissi tog en jobbtur till Java imorse medan Ambros och jag stannade hemma och försökte göra lite julfint. Sedan gick vi ner till vår lilla gräsplätt på baksidan där Lundkvists satt och hade lite utflykt. Det är så roligt att se Ambros nu med dem, när han är trygg. Han får verkligen energi av att umgås med andra och spexa runt och hålla på. (Tydlig preferens mot E om man pratar teorier av Myers-Briggs, vilket var vad vi andra höll på med.) Jag lägger in lite bilder på vår utsikt från vardagsrum och balkong, en utsikt som jag tycker om!

När tjejerna kom hem hade de handlat det mesta inför jul och Cissi hade tänkt sig koka risgrynsgröt, men kanske är det någon sorts ransonering för större delen av tiden kring lunch var det strömavbrott. Jag begav mig mot Nakumatt med vår tomma gasoltub för att byta den mot en fylld. Det visade sig att de inte hade den sorten, närmsta stället var Nakumatt Karen och dit är det en mil. Jag tog istället en taxi och bad honom köra mig till närmsta Kobil- eller Kenol-mack för det är där de har den sortens bruna gasoltuber som jag ville byta in mot en full. På första stället var det slut så vi åkte till Nakumatt prestige där det var slut och mot nästa Kobilmack där det också var slut. Samtidigt försökte vi också undvika de långa köer som blivit i anslutning till de mackar som hade bensin. Bensinen är också slut på de flesta mackar visade det sig. Vi åkte tillbaka till den första macken för att köpa en mindre tub istället för att byta, men det kostade mer än 6000 KES och då kunde man inte byta munstycket så att den skulle gå att använda på vår spis så det fick vara. Kom hem med oförättat verk men så småningom kom strömmen tillbaka.

Den nyast anlända familjen som fick hem sin pojke igår kom hit på glögg- och risgrynsgrötskväll. Mysigt! Deras pojke och Ambros har vuxit upp tillsammans på samma barnhem så efter ett tag hade de jätteroligt tillsammans! Roligt att få vara med i bakgrunden när de lekte!