Ett annandagsinlägg medan vi väntar på kära grannarna som ska komma hit och underhålla oss med sig själva och med ett monopolspel. Ambros sover redan eftersom han inte sov middag idag. Hostorna håller i sig. Tråkigt – för åtminstone Ellentin och jag är väldigt sugna på att bada. Men med ännu en halvseg hemmadag kanske det ger med sig så att jullovet kan fyllas med en eller annan utflykt.

Idag har Ambros tindrat igen. Inte av julglädje denna gång, utan av pannkaksglädje. Mat är annars ett knepigt kapitel (tycker jag som inte är van att ha nån matskeptiker som sambo). Ambros är mycket skeptisk till nya maträtter – förutom pannkaka. Han har provat korv två gånger och klämde i sig två stycken för ett par veckor sen, men efter det har det varit NEJ eller INTÄ till korv och annan typ av kött. Även linser och kikärter ratas. Risgrynsgröt och därmed också risotto får samma bemötande, liksom i princip all mat som inte är slät potatismos, brun gröt eller pannkaka. Det sistnämnda är storfavoriten och idag filmade vi pannkakans lov som Ambros sjöng innan han klämde i sig två stycken. Gärna med massa sylt, precis som kusin Elias. Det vore kul att kunna äta annan mat ihop hela familjen, men vi får väl låta det ta sin tid och jag hoppas att det inte saknas för många essentiella aminosyror tills dess. Sötsaker, pommes frites, läsk och chips däremot har han inte nåt motstånd mot när det bjuds.

Idag var syskonen flitiga och städade balkongen från allt damm från den röda jorden (som nått upp till fjärde våningen). Efter det blev det lite fika.