Fotot ovan på Cissi, Ellentin och mig tog vi den 30 september när vi fått veta att vi fått en son som var född 10 juli 2006. Vi firade med att gå Björnstigen på Södra berget. Vi undrade då vad det var för en pojke och längtade efter att få träffa honom snart.

Nu har Ambros bott hos oss i 40 dagar och vi lär känna honom mer och mer för varje dag. Nu under julen har han börjat att prata mer svenska, men vi märker också att han har engelska ord för mer saker än han använt tidigare. Häromdagen bad han om “tissue” när han var kladdig och när vi läste om hunden Ludde såg han “carrot” i grönsakslandet.

Idag tog Ambros och jag en promenad till Yaya och han gick nästan ända till Svenska skolan (en dryg km) innan han ställde sig framför mig med ryggen mot benen och sa “ashla”, han ville åka på axlarna. Efter ett tag på axlarna lutade han sig ner och skulle ge mig en puss “mmm, inte ninatt”: han ville pussas men inte godnattpuss alltså! Kul!

Vi tog en taxi hem från Yaya för de fyra kilometrarna kändes lite långa att gå hem. Väl hemma så var Douglas och Hanna Duveskog här för att tvätta lite hos Lundkvists och Hanna för att leka med Ellentin. Ambros var ganska reserverad mot Douglas till en början och var på det klara med att det var mormor som var på besök. Efter ett tag släppte rädslan och han lät också övertygas om att det var Douglas och inte mormor som hälsade på.

Premiär var det idag för att göra nummer två på toaletten. Ambros var mäkta stolt och berättade ungefär tio gånger för Cissi och Ellentin att han “poopot toalett”. Strax efter kl 18 somnade hjälten så förmodligen blir det en tidig morgon på Värnlösa barns dag.