Idag har det gått två veckor sedan senaste besöket på barnhemmet, så det var dags för det obligatoriska återbesöket med vägning. Ellentin fick följa med Duveskogs som hade ärenden till Svenska skolan och Cissi behövde kurera sig från sin förkylning. Därför var det killarna som åkte till New life home idag.

Vi tog en Citi Hoppa som är lite mindre än en vanlig svensk linjebuss men större än en matatu. Matatusarna är ofta proppfulla och högljudda och förarna av dem är mer kreativa än genomsnittet när det gäller att hitta lämpliga hål och trottoarkanter att köra ner i och upp på. Därför valde vi alltså den dyrare Citi Hoppan men jag tyckte det var värt den extra kronan (30 shilling jämfört med 20 för matatu).
Från Yaya promenerade vi och Ambros var inte rädd denna gång, men mer reserverad ju närmare barnhemmet vi kom.

Han har ju de senaste veckorna blivit mer modig när han möter främlingar, tar ofta i hand med våra vakter t ex. Men på barnhemmet tog han på stenansiktet när vi kom innanför grindarna och lät det sitta tills vi kom ut därifrån. De andra barnen sov middag när vi kom så besöket blev ganska kort. Ambros besvarade inte någon av hälsningarna från personalen och den enda gång han visade nåt annat än stenansiktet var när han såg de riktigt små spädisarna som finns intill sköterskeexpeditionen. Dem hade han velat heja på men de var instängda bakom glasväggar. Vi har varit oroliga för om Ambros ska fortsätta gå ner i vikt men idag hade han gått upp sedan sist, det var bra! Nu är det två veckor till nästa gång vi ska dit, skönt!

Nu sitter syskonen och tittar på Teletubbies på en DVD som jag handlade på vägen hem av en kille som hade en låda filmer. DVD:n innehåller 40 avsnitt och var tjusigt förpackad och inplastad och märkt med firmanamn. Förmodligen original.