Gott nytt år!
Och sov gott gjorde vi en stund, men alltför kort. Vår lille gosse somnar gott, och gjorde det också igår i min famn på nyårsmiddagen, men som det har visat sig förut har han väldigt svårt att somna om om han vaknar på natten. Då tar det flera timmar innan sömnen återvänder trots att han ligger stilla och tyst. Så även i natt efter att han vaknat då vi skulle åka hem en timme in på det nya året. Ändå vaknade han sprudlande pigg för en stund sen när klockan inte var mer än halv åtta. Nu sitter han mellan Mattias och mig i sängen och håller låda och äter banan.

Nyårsfirandet var fantastiskt!
Efter att ha pratat med flera kära därhemma på Skype och i telefon, och efter lite förrättsbaguette med Lundkvists här hemma promenerade vi hem till Jonas och Lena-Stina som bor fantastiskt mysigt i ett gårdshus. Vi kom fram just när det blev mörkt och möttes av hemmagjorda lyktor och ett härligt dukat bord i den mysiga trädgården. En eld brann i ett plåtfat intill. Vi åt god middag, de tre yngre barnen somnade i famnarna och Ambros och Erik fortsatte sedan sova under samma täcke på en bastmatta under stjärnhimlen. Vi andra satte oss runt elden och pratade om både glädje och oro runt detta fantastiska vi är med om. Ellentin somnade någon timme i stolen med ett täcke om sig och vaknade lagom till midnatt. Två timmar före svensk tid klev vi in i 2009 och det började mycket bra.
Men visst hade det varit skönt med lite mer sömn!