Återigen väldigt matt och med en hosta som vägrar ge med sig – så jag tog fasta på makens råd och gick till doktorn idag. Jag drog mig för det eftersom såna där äventyr känns så svåra när man inte vet vart man ska vända sig. Efter mycket velande tog jag taxi till det närmaste sjukhuset: Masaba Hospital. Vi hade inga referenser om hur det är – men det kändes motigt att åka in till centrala Nairobi till Nairobi Hospital som vi vet är bra.

Masaba Hospital var rätt slitet och påminde om de sjukhus jag har sett på missionsstationer, mycket enkelt men till synes välskött. Efter att ha blivit emottagen i receptionen, fått betala avgiften på 400 KES (40 kr) så fick jag gå till ett rum för att få blodtryck taget och tempen kollad. (Vilket var rätt onödigt eftersom jag hade tagit paracetamol för att orka bege mig på utflykten). Efter en kort väntan på doktorn fick jag berätta hur jag mådde, blev lyst med en Nakumattficklampa i halsen och fick avslöja mina hjärt- och lungljud för stetoskopet. Detta räckte för att konstatera att jag behövde lite medikamenter:

Claripen (Clarithromycin 500 mg) i 5(!) dagar
Panadol Cold & Flu (Paracetamol 500 mg + Pseudoephedrine hydrochloride 30 mg + Chlorpheniramine Maleate 2 mg)
Flemnil (Bromhexine Hydrochloride 4 mg + Phenylhephrin Hydrochloride 2,5 mg + Guaiphenesin 50 mg)

Alla dessa kostade runt 170 kronor och så taxiresan 60 kr ToR. Alltsammans tog mindre än en timme dessutom. MYCKET smidigare än i Sverige: Priset, tidsåtgången och faktumet att det inte behövdes nån odling utan bara en snabbköpsficklampa för att konstatera att jag behövde penicillin 😉 Kanske att han har rätt, för att döma av allmäntillståndet som inneburit sömn dagtid så är det här ingen vanlig förkylning. Men just nu verkar Panadolen så jag sover inte utan knappar på datorn som synes. Och umgås med Ambros som just nu slukat sin andra pannkaka här bredvid mig. Själv är jag inte så hungrig men ska snart inmundiga lite lactobaciller inför mötet med hästkuren kuckelimuckmedicin. Mattias och Ellentin är på Junction och inviger bion.

PS 1: De medicinska detaljerna tillägnas alla läkare och sjuksköterskor i vänskapskretsen. Vi har för övrigt en övervägande andel medicinsk personal, präster, konstnärer och musiker bland vännerna.
PS 2: Egentligen är det Mattias inläggsskrivardag idag så kanske det kommer ett till sen. Vi kör varannan damernas på både det och läggning av barn.
PS 3: Yahoo har havererat igen så skicka inga mejl till mig/oss med en adress som slutar på yahoo.se
PS 4: Nu frågar Ambros efter en tredje pannkaka!