Tillsammans med Lundkvists och Sörlings begav vi oss på safari i Nairobis nationalpark idag. En riktigt rolig upplevelse! Vi hade med hjälp av släktingar till en familj som adopterar bokat bil och chaufför till ett rimligt pris. Vi började med att gå in i “the orphanage” där de tagit hand om föräldralösa djur och har dem i burar. Vi blev tagna bakom några burar och fick komma lite närmare några lejonhannar och en giraffbäbis och två hyenor. Vi klappade giraffen och sedan fick vi komma in till ett stall där de hade gepardungar. (Skötaren till dem var nog inte beredd på att det skulle komma besökare för han var så berusad så han knappt kunde stå! Kändes inte så lämpligt med det jobbet!) Både Ellentin och Cissi bar på en av dem. När Cissi hade hållit den ett tag blev den otålig och bet henne i handen! Det är hög skadestatus på gepardbett tycker jag! Bild på bitmärken bifogas.

När vi sedan sett lite apor och även fått klappa vuxna geparder, (observera modet hos mig – jag som knappast ens klappar vår katt Nelson som vi haft i 16 år) så begav vi oss mot bilen och färden in i parken. Jag tyckte det var fantastiskt att se så stora ytor med öppna landskap när savannen öppnades framför oss! Roligt också att denna parken ligger i så nära anslutning till stan! I bakgrunden ser man höghus och huvudstadsvyer och så en giraff – overkligt på nåt vis! Giraffer tycker jag är fascinerande djur, de ter sig på något vis så förhistoriska och underliga. Zebror, eland, impala, vattenbufflar, svart noshörning och en hoper andra djur som jag inte förstod namnet på, fick vi se. En mycket lyckad eftermiddag och arrangören, Aardwolf Africa adventure safaris rekommenderar vi gärna.