Imorse kom det post igen. Några fler fina julkort och ett efterlängtat brev med DVD-filmer från lillasyster. Nu myser de tre äldsta framför Tzatziki, morsan och polisen och tidigare ikväll såg syskonen på ett par Astrid Lindgren-snuttar. Däremellan såg vi alla Karl-Beril Jonsson. Något försenad julkänsla – men härligt!

Härligt var det också att äntligen få bada idag. Jag jobbade några timmar på förmiddagen och Mattias var hemma med Ambros. Sen gick vi till skolan. Ellentin slutar alltid till lunch på fredagar och nu fick vi en eftermiddag med trevliga samtal, sol och bad. Det undvek dock Mattias som var lite hängig (och inte lika mycket badfanatiker som de tre övriga i familjen), men vi andra gladdes åt att använda poolen igen.
Samtalen hölls med adoptivfamiljerna L och D, en skolkompis mamma och med delar av en familj på tillfälligt besök. Dialekten avslöjade att vi inte bor så långt ifrån varandra hemma. Trevligt!
Det hör för övrigt mer till regel än undantag att man hör svenska i de här områdena. Så helt exotiskt är det egentligen inte.

Istället för dagsaktuella foton kommer här ett på Ambros och hans barnhemskompis när de lekte häromdagen. Och som efter ett tag faktiskt började leka med varandra och inte bara bredvid. Den andra bilden är också några dagar gammal men jag tror att vi även idag hade kunnat få så här mycket i frukt- och grönsaksaffären för 43 kronor. Familjen L hade ett liknande upplägg på sin blogg, och jag undrar om de inte fick ännu mer för pengarna. Jag kanske missade att pruta…

Priserna är verkligen oregelbundna. Boende är mycket dyrare än Sverige, en del löner hälften av en dagslön hemma och så så här mycket frukt och grönsaker för en struntsumma.