Idag var det åter dags för besök på barnhemmet, vi måste dit varannan vecka för vägning och allmän koll. Vi blev ditskjutsade av Sam från Little Angels och han var med hela tiden. Jag tror att det var det som gjorde att Ambros åtminstone log mot några denna gången, det har han inte gjort förut. Däremot sa han inte ett ljud.

Vikten var 13 kg och längd ca 88 cm.

Sam skjutsade oss vidare till Gertrude’s Lavingtonklinik. Gertrude’s är ett jättestort barnsjukhus i trakten av Muthaiga dit vi var på second opinion innan vi tog hem Ambros och sjukhuset har mindre kliniker på olika ställen. I Lavington ca 2-3 km härifrån ligger alltså denna. Det var en kvinnlig doktor som undersökte och hon trodde inte det var nåt större fel. Det trodde ju inte vi heller men det kändes klokt att låta nåt proffs kolla honom. Ambros öppnade t o m munnen när doktorn sa åt honom! Han fick lite mediciner av olika slag. Eftersom det är en Ekhemsk bloggtradition kungör jag härmed vilka:

* Berotec 0,05% syrup som innehåller 2,5 mg Fenoterol hydrobromide på varje 5 ml
* Zyrtec Oral Solution 1 mg/ml

Medan vi väntade på att få medicinerna följde Ambros med Sam ut och fick ratta bilen och passade även på att prova tutan. Det var första gången han följde med någon annan sedan vi tog hand om honom! Sam har själv en kille som är drygt två så han vet väl hur man gör.

Primus hade sedan tvåårskalas vid Hamptons pool. Flera hade bjudits men Jonssons och Björklunds satt fast på tåget från Mombasa som spårat ut, vilket tydligen inte är helt ovanligt, och Lundkvists var inte helt krya. Så vi var få men det var skoj ändå. Heltuff tårta bjöds det på och Ambros badade lite med mamma. Grabbarna hade kul ihop idag också. Primus var renakad och påminde lite om Kojak, särskilt med klubban i mun.