Vi trodde att Carol från Little Angels skulle komma igår, men hon kom alltså idag istället. Det som händer på dessa regelbundna besök är att Carol frågar utifrån ett formulär hur det går med anknytning, om Ambros är frisk, äter och sover och sånt. Det är bra att det är återkommande uppföljningar tycker jag.

Beatrice från Eldon villas ringde också idag och sa att det inte skulle gå att få till en träff med managern för lägenheterna, hon hade så fullt upp. Det tror jag vad jag vill om, jag tror inte att Beatrice vill att vi ska träffa henne, särskilt inte om vi tar med oss Muteru och advokaten. Nåväl, hon kunde iallafall ordna så att managern skrev ut en ny check adresserad till Little Angels så att vi genom dem kan få depositionspengarna som jag inte lyckats få ut med checken jag fick på julafton. Orkar inte bry mig mer om de bluffmakarna.

Imorgon kommer vi att få träffa Ambros Guardian ad litem. Det utses en sådan åt alla barn som ska adopteras. Den personen ska se till Ambros intressen och vara hans “advokat”. Ska bli intressant att se vad hon är för en person och hur hon kommer agera. Hon kommer börja jobba nu, men utses formellt av rätten vid det första besöket där. Vår advokat kontaktade oss också och henne kommer vi träffa på måndag för att gå igenom vår ansökan till domstolen. Den obligatoriska fosterperioden på 90 dagar inträffar 10 februari, så teoretiskt skulle vårt första domstolsbesök kunna bli redan i februari. Men jag tror det snarare blir i mars.

Vet inte om vi skrivit om det men Ambros är mer svensktalande än engelsktalande nu, det kommer nya ord varje dag och han säger flerordsmeningar och förstår jättebra, det är fascinerande!

Familjen Duveskog och deras hemhjälp Esther kom och det blev spontanmiddag och Wiispel, kul! Ambros och deras dotter Esther lekte och hade helskoj. Det skiljer bara en månad mellan dem och de är ungefär lika stora.