Idag har det regnat stora delar av dagen – skönt! När vi kom i början på november var det regn varje dag, men nu har det inte regnat sedan november, så det behövdes. Den långa regnperioden kommer inträffa i mars.

Igår träffade vi Ambros guardian ad litem, Caroline. En väldigt trevlig kvinna! Ambros fattade tycke för henne snabbt och visade sitt fotoalbum och lärde henne viktiga svenska ord: mormor, farfar, pappa, mamma, nej (och pannkaka såklart). Hon sa att hennes ambition var att lära sig minst 20 svenska ord innan processen var klar, så hon är ju på god väg. Vi pratade lite och stämde ny träff om två veckor, eftersom hon gärna ville träffa Ellentin också. Då lovade vi bjuda henne på pannkaka, vilket hon såg fram emot. Hon nämnde att hon ska skriva en rapport till rätten. Rapporten är normalt hemligstämplad, men hon ville gärna stämma av med oss innan hon lämnade in den, och det känns ju bra.

Idag hade vi haft fullt hus då Ellentin hade med sig kamraterna Alicia och Hanna hem efter skolan som slutar 12 på fredagar. Lite senare kom också Petra och Primus. Tjejerna spelade TV-spel och killarna hölls i närheten med sina lekar som mestadels bestod i att flytta soffkuddar och plastmöbler.

Just nu är Cissi på väg till flygplatsen för att möta sin mamma Birgitta som anländer vid 23. När hon skulle gå insåg hon att vi är utan nyckel till ytterdörrarna! Jag ringde vaktmästaren men han hade inga extra, utan hänvisade till grannarna. Som väl är var den nedre ytterdörren mot baksidan inte låst så Cissi satte upp en lapp där med en vädjan till grannarna om att inte låsa. Vi får se hur det går inatt när de kommer tillbaka. Om det är låst står hoppet till välvilliga grannar. Annars får de sova över hos Lundkvists.