Ambros tycker verkligen inte om dammsugaren, han är fortfarande riktigt rädd för den. Kanske använder vi den för sällan, så att han är ovan… Förra veckan dammsög Cissi och hon höll samtidigt Ambros i famnen för han vågade inte vara någon annanstans.

I förmiddags höll han på med en tom femliters plastflaska för vatten. Han drog den utmed golvet med foten. Samtidigt höll han sin fina bruna docka i famnen och sa “dammfåga, INTE falit”. Klokt med fobiträning tycker jag!

Vi var på barnhemmet för vägning idag också och för första gången sedan 17 november så gick han själv in på barnhemmet. Innan har vi burit honom. Dessutom pratade han med personalen, något han inte heller gjort förut! Han berättade stolt för flera att det var “mamoj” han höll i handen.

I dagens Sundsvalls tidning kan du läsa en tredje reseberättelse författad av Cissi.