Klockan är fem och jag har stängt resväskan för att åka på en helgutflykt med mamma och Ellentin. Vi ska hämta ut min vinst från julbasaren: två nätter på lyxhotell på Zanzibar.

När den här resan planerades var det med en del vånda. Tänk att vara ifrån Ambros en hel helg. Hur skulle det gå? Då visste vi – såklart – inte hur livet skulle te sig just nu…och att det snart skulle bli aktuellt med en till helt ofrivillig resa. Men kanske blir detta övningen inför den. En sak vet jag säkert, det är en person som skulle ha önskat oss just en sån här resa just nu. Hoppas vi ska kunna njuta av den.

Jag tänker på många andra (mest holländska och italienska) familjer där det ofta är en förälder som rest hem för att arbeta nån månad bara några veckor efter första mötet med barnet. Det skulle jag aldrig ha klarat….

Snart ska jag väcka Ambros och berätta att vi ses nästa imorgon.