..men jag börjar med hemkomsten.
Det fanns hela helgen en liten orosklump i magen över hur Ambros skulle reagera på att inte hela familjen var samlad, eller snarare på att jag var borta. Därför var det en lättnad både att få SMS-besked av älskade maken att han mådde prima och var nöjd med att få veta att vi skulle komma hem tomorrow. Det är praktiskt att tomorrow är ett flytande begrepp här i Kenya med den ungefärliga betydelsen ”en annan dag än denna”. Det var också väldigt skönt att komma hem till en glad och sprallig kille som var precis som innan vi reste. En bekräftelse på att han nu är trygg att han har oss även om vi försvinner ett tag. Väldigt skönt också med tanke på den ofrivilliga resa som äger rum nästa vecka.

Jag som alltid drömmer om att vinna lyxvinster genom slogans och motiveringar drog verkligen en vinstlott på julbasaren när jag vann en helg på http://www.breezes-zanzibar.com/

Förlusten och sorgen blev ännu overkligare när vi kom till detta sagolika ställe, även om pappa fanns med i tankar och samtal mest hela tiden. Vilken plats! Som ett SPA i fulländning! Jag önskar att jag kunde bli en rik författare snart så att vi med säkerhet har chans att återvända!
Apropå författande: idag har vi varit på Karen Blixen muséet och njutit av god lunch i “hennes” tjusiga Coffeegarden. Nu blir det till att både se och läsa Out of Africa.