Idag for Malin och Maria vidare på sin resa i landet, roligt att ha haft dem här några dagar. De kommer enligt uppgift tillbaka om några veckor. De följde med Cissi och Ambros till barnhemmet igår. Ambros hade inte förändrat vikten, han är ganska aktiv och springer mest är en förklaring. Att han inte är någon storätare är en annan. Eftersom vi har klarat av den så kallade fosterperioden på tre månader nu, så behöver vi inte längre komma på vägning varannan vecka, det räcker med en gång i månaden framöver. Skönt!

Imorse kom vår hemhjälp Margaret på sin första dag. Ambros berättade för henne vad han hette och att det var han som skulle städa. Det sa han innan hon kom också, men han lät henne göra det ändå.

Ett tips till adopterande på väg samt till adoptionsorganisationer är att ordna med (och informera om) att ta med blanketter från Försäkringskassan innan man lämnar Sverige. Jag trodde att man med hjälp av sin e-legitimation kunde sköta begäran av föräldrapenning men så är det inte.

“Då adoptionen ej är helt klar och det inte är klart att ni är rättsliga vårdnadshavare kan du inte använda Internettjänsten för att begära föräldrapenning på 50%.” var beskedet jag fick från deras kundcenter. Man måste använda blankett alltså. Smidigt. INTE! Där får Försäkringskassan stort minus i kanten av mig!