Igår var det öppet hus på Ambros barnhem New Life Home Trust. Det var partytält, kasperteater, present till alla barn, lunch och hoppborg. Samtidigt firade man 15-årsjubileum. Vi tre svenska familjer som hämtat våra barn från barnhemmet var dit. En man kom fram till oss för att prata med Primus och Ambros. Det visade sig att han och hans fru var föreståndare för barnhemmet i Nyeri där gossarna vuxit upp! De fick komma till Nairobi för att man på barnhemmet i Nyeri inte hanterade överlämningar till internationella adoptionsfamiljer, och inte heller hade kontakt med någon läkare som kunde utföra så kallad “second opinion”, det obligatoriska läkarbesök som krävs för att barnen ska kunna skrivas ut från barnhemmen.

Gabriel och Monica som paret hette var uppskattningsvis lite drygt 30 år och Ambros satt gärna i Monicas knä, det märktes att han kände igen dem även om han var lite reserverad. Tidigare när vi varit på barnhemmet har han ogärna låtit sig komma till någon annan än oss, men när Monica lyfte upp honom protesterade han inte. Spännande att få förstå lite mer av Ambros bakgrund. I två år har han ju bott i Nyeri och mötet med föreståndarna blev ännu en pusselbit till hans bakgrund.

Sista helgen i februari har vi tillsammans med Sörlings bokat resa till Nyeri.