Det gör skillnad vem som utför saker.
På jobbet arbetar vi med att föra fram det budskapet; att även matlagning och städning är yrken som inte alla kan göra professionellt.
När vi beslutade oss för att låta Margret börja jobba hos oss och Lundkvists for nog tanken genom huvudet att hon skulle göra det som vi gärna lät bli att göra själva. Men det är verkligen inte endast så att hon gör det vi skulle ha gjort i hemmet. Hon gör allt som vi aldrig skulle ha gjort men som skulle behövas. Ta en titt på garderoben. Så har det aldrig sett ut i vår garderob förut. Jag skulle gärna önska att det såg ut så, men har ingen som helst lust att åstadkomma det själv eftersom jag hellre lägger tiden på annat. Därför ser vårt hem i vanliga fall inte alls så bra ut som när Margret har varit framme. Hon städar professionellt och vi som inte kan göra det lika bra kan lägga tiden på annat. Det vore en revolution för många heltidarbetande småbarnsföräldrar hemma i Sverige att kunna ha någon som hjälpte till så här i hemmet. Det har även tidigare stått högt upp på min önskelista; att om jag får ekonomisk möjlighet skulle jag gärna köpa den tjänsten. Av nån som kan! Och jag kunde göra annat istället, t ex skriva böcker. Inte en rad har för övrigt hittills blivit skriven i Kenya på romanen med Afrikatema. Trots hemhjälpen.

Idag har Ambros och jag bakat igen. Det har blivit inflation i bakandet sedan det visat sig att lille mannen är så road av det. Denna gång blev det semmelbullar och nu skedde diskandet före bakningen – därav den lätta klädseln. På eftermiddagen var vi många härliga timmar vid poolen på svenska skolan. De tre i familjen som inte var ute på en drygt fem mil lång cykeltur. Turen som Mattias och Jonas var ute på verkar ha varit både tröttande och innehållsrik.
Vi andra åkte med Duveskogs till poolen efter Hannas övernattning hos oss. Ambros och Esther badade flera timmar tillsammans och hade riktigt roligt ihop. Nu är det bara en dryg vecka tills Esther åker hem till Sverige med sin familj. Overkligt! Det är gott att veta att de kommer kunna träffas i Sundsvall framöver.