I fredags åkte vi tillsammans med Sörlings till staden Nyeri, cirka 16 mil norr om Nairobi. Där har Ambros bott i två år, från att han var ett halvår tills några veckor innan vi kom till Kenya. Otroligt värdefullt var det att få träffa personalen och se omgivningarna! Många pusselbitar har fallit på plats och tacksamheten är stor att Ambros fått en så fin uppväxt med så kärleksfull personal!

Vi trodde att Primus Sörling, som är Ambros bästis, var en kille som Ambros förmodligen kände igen från tiden i Nyeri, men det visade sig att de sovit i sängarna bredvid varandra och figurerade tillsammans på flera av de många foton vi också fick med oss hem – jätteroligt! De har ju vuxit upp som bröder!

När grabbarna kom ville vakten och flera av kvinnorna i personalen leka leken “The man”. Den leken gick ut på att man la sig raklång på marken vid grinden för att titta ut på trottoaren utanför. Sedan sa nån av de vuxna “A man!” Då skulle alla springa och gömma sig bakom vaktkuren. Enkelt och helkul tyckte Ambros och särskilt Primus! Det märktes att det var en lek de ägnat sig mycket åt!