– Mamma hällde läsk i bodet, inte ba pappa!
[Mamma hällde läsk på bordet, inte bra pappa!]
Räkna gärna orden – visst är det en imponerande mening av en tvååring som för fyra månader inte hade hört någon svenska alls?

Så sa Ambros häromdagen när vi åt god (om jag får säga det själv) risottomiddag med Maria och Malin. Vi skrattade så mycket allihop att lille sitt-ner-komikern insåg att det här en fras man kan använda sig av för att få skratt. Så trots att det var ett par dar sen jag råkade spilla lite läsk på bordet så får jag fortfarande förmaningar om det.
Idag har faster Maria med kompis Malin åkt vidare mot Mombasa och vi har spenderat eftermiddagen på en sammankomst som Little Angels Network hade ordnat. Vi fick förutom AC-svenskarna träffa många holländska och några italienska adoptivfamiljer, däribland flera (holländare) som också hade pojkar från samma barnhem i Nyeri. Jag samlade in alla mejladresser så att gossarna ska kunna ordna en reunion. Men om 20 år är det kanske ute med e-post…?

Nu avslutar Ambros precis sin tredje pannkaka och berättar för mig att pappa är i köket och att mamma hällde läsk i bordet. “Inte ba!” Han sitter på en fenomenal uppfinning (om jag får säga även det själv): bilbälteskudden som mormor tog med har Mattias förankrat med rep och kenyansk silvertejp (blå) till en alldeles utmärkt och gratis matstol.
En bild på det syns här och en från hoppborgen som Ambros och Ellentin använde flitigt på eftermiddagens sammankomst. Det är inte snö som syns på bilden, utan ett försök att dölja ansiktet på yngste herr Andersson. Kan avslöja att han är fantastiskt söt! Nu är hans storasyster Julia här hos Ellentin. Mysigt med kompisbesök efter en vecka när vår tös inte har mått så bra. Men nu är hon pigg och orkar umgås med kompisar. Skönt!