Imorse var vi tidigt uppe för att göra oss i ordning för vårt första besök i High court. Vi skulle blivit hämtade av Littleangels-Sam 07.30 så vi gick ner och var beredda kl 07.45, eftersom vi numera lärt oss att ta hans tidsangivelser med en nypa salt. Men då var det Muteru som kom istället. Långa köer och det tog nästan en halvtimme till Little Angels kontor tre km härifrån, där fick vi vänta ytterligare en stund på två av adoptionskonsulenterna som skulle följa med. Eftersom vi inte visste var High court ligger så var jag lite nervös att vi skulle komma försent, men som väl var så anlände vi 08:45. Inga bekymmer – hakuna matata – alltså – några av lösenorden här.

Vi väntade utanför rummet där förhandlingen skulle ske, tillsammans med ett trettiotal andra personer. Strax innan det var dags för oss att gå in kom vår advokat Leah (för övrigt Muterus fru sedan i julas) fram till mig och frågade om jag hade örhänge. Jag hade på eget initiativ redan tagit av mig det i bilen, av samma anledning som jag förra våren klippte av mitt hår och skägg – om en domare utdömer tre månades extra vistelse på grund av det så kan man vara utan. Domare. Eller jag menar hår. Och guldring.

Men det jag tyckte var skoj var vad Leah sa: “People are telling me I have to tell my client to remove his earring.” “People” har alltså haft synpunkter på min ring! Kul tycker jag.

Domaren tittade inte ens på oss, utan frågade advokaten om vad Ambros hette och vad vi hette och vad Ambros Guardian hette. Leah fick bokstavera alla namn flera gånger och domaren noterade för hand på papper. Kände att det inte var läge att tipsa honom att titta på rapporten han hade fått, där alla namn framgick.

Caroline fick presentera sig och berätta att hon var gift och hade fyra barn och domaren tyckte då att hon ju visste vad det innebar att ha barn så han utsåg henne till Ambros Guardian ad litem och visade ut oss.

Nu ska Caroline skriva en rapport och en socialarbetare från Childrens department ska träffa oss för intervju och skriva rapport. De har sextio dagar på sig och sedan kan vi få komma tillbaka för ett förhoppningsvis avslutande möte i rätten. Skönt iallafall att det första tillfället är avklarat!

Här står familjen framför High court och sedan är det lite övriga bilder från omgivningarna i domstolens närhet.