Jag sitter på balkongen med laptopen i knät. Klockan närmar sig åtta och himlen är mörk men full av stjärnor. Vinden är ljum, så pass att det går att sitta i linne och halvlånga byxor utan att frysa. Från den lilla eukalyptusskogen man ser från vårt hus, och från buskar och gräs som omger bäcken som rinner här utanför, hörs syrsor. Så högt att de nästan överröstar porlandet.
Den yngste i famljen har somnat efter att ha avslutat middagen med att beordra hela familjen att kliva upp från sina stolar och dansa. En sån slags dans som får en tvååring att bubbla av fnitter men som en tioåring inte skulle vilja att nån utomstående behövde se.

Tomas Sjödin, en av – i mitt tycke – vår tids mest livskloka människor berättade en gång om att när lyssnare skrivit tackbrev till honom efter hans Sommarprat (i P1 – bästa radiokanalen för övrigt) så inleder så gott som alla med att beskriva var de befinner sig. En miljöbeskrivning kort sagt. Kanske som min inledning här. Jag vet att det var så jag själv gjorde när jag skrev och tackade just Tomas en gång.
Och vissa gånger känns det extra värdefullt att beskriva den miljö jag har omkring mig. När det som omger ger ro och vila. Kanske ett försök att sprida vidare, låta nån annan i tanken få känna samma vind, höra samma syrsor.

Inte är den stor, den värld vi beskriver. Fastän vi nu är i ett helt annat land än vårt vardagliga – så är det sällan jag reflekterar över hur liten del av den verkliga världen som min egen egentligen utgör. Idag växte världen när vi träffade en trevlig journalist från en tidning stationerad i Abu Dhabi. Han ska skriva om adoption i Kenya och fick kontakt med oss genom Little Angels Network. Ett spännande möte där vi både fick berätta om vår tillvaro i Kenya, och det som borde göra svenskar extra lämpade till adoption med lång vistelsetid: den svenska föräldraförsäkringen!
Senare på eftermiddagen kom journalisten (Matt) med en fotograf till svenska skolan och fotade hela familjen. Med vissa svårigheter eftersom Ambros helst vill le in i kameran hela tiden. Vi kommer att länka till artikeln när den ligger ute på webben. En artikel om vår lilla värld i en tidning från en del av världen som är totalt främmande för oss. Märkligt!
Denna ovanliga dag avslutades i poolen för tre fjärdedelar av familjen, tillsammans med stora delar av familjen A.
Visst längtar vi hem ibland, men det är en härlig familjeledighet vi har här.