Idag på förmiddagen var Cissi och Ambros iväg och träffade en holländsk familj som också har en pojke som bott i Nyeri samtidigt som Ambros. Samtidigt satt jag på café Java och försökte jobba. Det gick inte så bra för mig att jobba idag. Ovanligt tidigt blev det ganska mycket folk där och ljudnivån steg och en kvinna som ätit väldigt mycket vitlök satte sig mittemot mig. Vitlök är ju gott men mitt försök till koncentrerad inläsning gick om intet.

Istället gick jag till banken för att uträtta lite ärenden och jag frågade om man kunde bli internetkund. Det gick bra men först måste man skriva ut två olika blankettsatser om totalt 10 sidor som skulle fyllas i. Jaha, tänkte jag, det här verkar ju nästan vara som på Försäkringskassan. Fast det är det inte. FK har tekniska förutsättningar och möjlighet till e-legitimation fast använder inte möjligheterna. Man får fylla i blanketter på papper ändå.

På eftermiddagen gick vi till skolan för bad och umgänge. En tjej som läser till bildjournalist på Mittuniversitetet, Mikaela, kom också dit. Vi träffade henne igår och hon ska följa några av oss svenska familjer som är här och adopterar. Avsikten är att hennes examensarbete ska resultera bland annat i en utställning i Stockholm på försommaren. Ska bli spännande. I nio veckor ska hon vara i Kenya.