Det är härligt med vänner som man kan göra galna saker med. Som att fira julafton i mars. När Per för ett tag sen åt en majskolv, som han hade köpt av den rara damen i gathörnet vid skolan, så gjorde han det på samma sätt som i husvagnsfilmen från Kalle och hans vänner. Då kom vi att prata om den – att vi inte hade fått se det i julas. “Men den har vi med oss” sa herr A. Jag kontrade med att Karl-Bertil Jonsson hade vi fått från syster och svåger, men tyvärr anlände den efter jul…. så kanske man skulle fira jul igen. Och genast var en ny julafton inplanerad med familjerna A o L. En glad familjen L som klarade av sin första hearing i fredags. Det visade sig att det är bra att vara beredd på att “det blir aldrig som man tror”, för efter många turer där det verkade tveksamt om fam L skulle komma upp i rätten före påskstängningen ringde advokaten plötsligt i torsdags och berättade att domarna hade ändrat sig och ändå SKULLE jobba imorgon. Snabba ryck men allt gick bra. Det fanns tydligen andra familjer som hade hunnit planera resor till kusten och missade den svårfådda tiden i rätten! Hemska tanke!
Julfirandet så, ägde rum igår och innebar att vi gick och handlade gemensamt. Mikaela var med oss nån timme och när jag ser hennes hemsida förstår jag att det är en gåva att hon är här. Förutom att hon är trevlig och genuint intresserad så kommer vi att få del av riktigt fina bilder över vårt äventyr.
Efter Nakumatt påbörjades julförberedelserna här hemma hos oss. En lussebullsdeg sattes snabbt och lite på en höft och sen fick fyra barn baka medan de vuxna klädde julgranen (kul att den blev använd en gång till) stekte köttbullar och förberedde filmtime. Våra två ettåringar bakade inte, men var som oss andra i full gång ända till framåt niotiden. Vi hann med både mat och dans runt granen innan vi bänkade oss med smarriga lussebullar framför Kalle och så småningom Karl-Bertil.
Det blev till och med en liten julklappsöppning eftersom Julia och Timotheus hade gått hela vägen i julförberedelserna och införskaffat julklappar till de andra familjerna. Tack!

Ambros hade en lång och emellanåt trött dag. Det tar på krafterna att göra roliga saker. Som att baka och leka med en massa roliga kompisar i olika åldrar. Även fredagen var intensiv då vi på eftermiddagen hade en härlig badstund med Sörlings på Hampton´s och avslutade med mysigt fredagsgodis hos Jonssons. Träffen med bästisen Primus var efterlängtad och hade orsakat många glädjeskutt under förmiddagen. Ambros har blivit helvild i vattnet och hoppar rätt ner i poolen när han har armpuffarna på. Han sjunker under vattenytan och ploppar sen upp med ett lyckligt leende. Bra att vara så vattenvan inför Mombasaresan som väntar. Om en vecka har vi fått hit goda vännerna Carles – och med dem ska vi upptäcka Kenyas kust några dagar. Spännande!

Nu upptäckte jag vilket datum det är idag, och saknar plötsligt min pappa väldigt mycket…

Ett litet tillägg efter att ha läst den här söndagens texter och en skön betraktelse av Caroline Krook: Nog är det passande att fira jul just i samband med Jungfru Marie Bebådelsedag.
Gud med oss.
Också här.