Igårkväll kom lillasyster Maria och hennes kompis Malin hit från Mombasa och nu har de nyss åkt iväg till flygplatsen för hemresa till Sverige. De åkte till Tanzania den 8 november, dagen efter att vi flög till Kenya, så de har ju varit i Afrika nästan fem månader.

Bifogar lite bilder från dagen.

Först är när Ambros gör gymnastikkonster. “Mamma! Kamera!”

Sedan en bild på en kanga jag köpte idag. Grattis Barack Obama står det vid kortet. Nedtill står det “UPENDO NA AMANI AMETUJALIA MUNGU”. Någon swahilikunnig? Gissar att det står ungefär “Gud ger oss kärlek och fred” men är inte säker. Ambros vet att det är Obama.

Ambros myste i faster Marias knä och tittade på Madicken. Notera gossens klippning! Jag tycker det ser tufft ut men får inte medhåll av Ellentin. Hon tycker inte att jag ska experimentera sådär…

Väntan på taxin i varma kvällen. Det är ca 25 grader nu på kvällen – brukar vara svalare…

Sam Maheri – egenföretagare i taxibranchen som i veckan sänkt priset för svenskarna, efter att Cissi gjort en marknadsundersökning och sett att Sam var dyr på de långa resorna. Nu är han billig. Dessutom är han en hyvens prick!

Reflexälg i taxin. Inköpt på Clas Ohlson i Sundsvall av MamaAmbros som Sam kallar Cissi.