Bakom dessa grindar har vi varit så ofta att vi nästan betraktas som stammisar.

Här finns Centre for tropical and travel medicine. Ett bra ställe! Förtroendeingivande doktorer och ett bra lab där man analyserar diverse kroppsutsöndringar. Här har vi tagit rabiessprutor – sammanlagt 14 stycken om man räknar samman familjens totalsumma. Här har infektioner konstaterats liksom ovälkomna inneboende. Idag var det dags för mig att gå dit efter diffusa symptom under en längre tid – och mycket riktigt fanns där en liten amöba som orsakade diverse obehag, rätt lindriga men dock obehag. Nu ska nån dundermedicin göra så att den inneboende inte trivs utan ger sig av. Innan vi åker hem ska vi göra som vi blivit rekommenderade; låta oss bli analyserade på bredden och tvären och se till att bli av med ev åkommor redan innan vi åker till Sverige. För av förklarliga skäl är kunskapen om parasiter enligt rykten inte så djup och medicinerna inte så tillgängliga i vårt amöbafria hemland.

Denna dag har tankarna varit hos de fyra svenska familjer som skulle upp i rätten idag. Det gick si och det gick så. Vi gläds över en del saker och står suckande och frågande över en del. Men det verkar vara säkrast att inte fråga sig för mycket utan upprepa Hakuna Matata, Hakuna Matata precis som Timon och Pumba….
Vår advokat gladde oss i eftermiddag med att ha fått tag på tjänstemannen på Childrens Department som ska utreda oss. Det ryktas att han är den mest upptagne av dem alla, men vi blev NÄSTAN lovade en tid redan på tisdag.

Just nu sover gossen. Han somnade under ett restaurangbesök med familjen Björklund. Mattias och Ellentin är däremot ute och åker med Sam. Till flygplatsen för att hämta Maria, Kjell, Lisa och Olle som vi har längtat mycket efter! Det är fantastiskt att de faktiskt kommer hit! De tror att de ska bli hämtade enbart av vår taxi-Sam, men Sam har ordnat en stor bil så det rymdes en liten välkomstdelegation också. Hoppas de har sovit på flyget, för vi har stora planer för morgondagen….