Gårdagen avslutade med ett halvhjärtat deltagande i Earth Hour. Tiden för den kampanjen inföll alldeles vid lämplig sängdags för fyra trötta vuxna, så kanske det inte räknas när man inte avstår något elektriskt (såsom en fotbollsmatch på teve – vilken det inte var svårt att avstå…..)

Det blev lite stressigt imorse eftersom vi skulle visa oss från vår bättre sida och ta med pastor Kjell med familj till kyrkan för gudstjänst kl 09. Vi tänkte prova en luthersk kyrka lite närmare och hastade efter frukost iväg till en matatu. Jag frågade konduktören innan vi klev på om den här bussen skulle gå förbi International Lutheran Church. Jajamensan, kliv på bara. När bussen sedan tog en oväntad väg frågade jag igen och svaret var detsamma. Vi förstod rätt snart att det inte stämde men tyckte inte det var så stor idé att fråga – så vi passade på att få en liten sightseeing i slumområdet Kawangware. Till slut berättade konduktören att vi var framme och släppte av oss och pekade. Matatun åkte vidare och vi såg att vi befann oss vid S:t John the baptist catholic church. Vi kanske hade stannat om det inte var så att gudstjänsten redan hade börjat. Den var dessutom på på kikuy. Så vi tog en buss tillbaka och bestämde oss för att gå till kyrkan nära hemma som flera vännerna varit till. Nu var det ju så att bussen tog en annan väg än planerat, så vi hamnade vid YaYa och velade en stund innan vi promenerade hela vägen tillbaka till Calvary Pentacostal Church för att komma fram lagom till gudstjänsten började. Ambros fick en ljudchock och började gråta av den höga volymen på (den annars sköna) lovsången. Så jag tog barnen och smet över gatan till Svenska skolans lekplats. Dit återvände vi med badkläder efter JAVA-lunch medan Mattias, Maria och Kjell besökte Massaimarknaden på YaYa. Fynd eller inte är svårt att säga – men fina saker hade de med sig hem. Själv var jag dock nöjd med att bada och ta det lugnt med barnen under tiden. Härligt att också de två lillebröderna har så roligt tillsammans! Deras systrar har varit vänner sedan Lisa föddes på Ellentins enmånadsdag – och trots att de bott i olika städer från att de var i Ambros ålder är vänskapen lika stark.