Idag kom vi hem från vår härliga semester i Mombasa. Den innehöll mycket sol, bad och värme. Kände riktigt tydligt igårkväll när vi satt på den trevliga restaurangen Yul’s att vi har en fantastisk föräldraledighet! Även om det kan verka som om vi har semester varje dag så är inte upplevelsen så, men de här dagarna har verkligen semesterkänslan infunnit sig!
Flera gånger utmed vägen mellan Mombasa och Nairobi så har tidningen Daily Nation reklamskyltar och deras slogan är The truth. Mina tankar går till den sovjetiska tidningen Пра́вда, som fortfarande kommer ut i ryssland och gör anspråk på att innehålla sanningen – pravda. Det är ju bra om det som skrivs är sant, men den gamla Pravda tror jag inte höll sig till sanningen jämt och inte Daily Nation heller.
Vistelsen i Mombasa innehöll flera händelser där vi blev lovade olika saker men fick något annat och även påstods ha sagt saker som vi inte hade. En intressant händelse var när en hotellanställd kom förbi vår veranda vid åttatiden igårkväll och sa att han hade med sig våra gäster. Gästerna var en strandförsäljare, en okänd person och en biskop i strandförsäljarens kyrka: God’s House of Miracles International. De kom för att “the preacher” (alltså Kjell) påstods ha “skickat efter dem”. Pastorn ifråga hade lagt sig och hade inte skickat efter någon biskop vilket vi också sa. Vad biskopen sa till sin församlingsmedlem efteråt vet jag inte och jag undrar varför han sa till biskopen att Kjell ville träffa honom. Han passade förmodligen på att tänja på sanningen för att framstå i god dager inför biskopen.
Jag tror inte att försäljaren tyckte att han for med osanning, han funderade nog inte åt det hållet.
Nu tänkte jag knyta ihop säcken, men jag har tappat tråden, så varsågod och knyt själv.
Godnatt från ett behagligt svalt Nairobi.
Hv71-Färjestad 1-2 i matcher (4 av 7 spelade)