Glad påsk på er läsare! Eller till kanske!
Det var ju inte jag utan Markus som skrev det förra inlägget. Markus lär ha varit medarbetare till Paulus och han skrev det på 60-talet efter Kristus. Texten lästes i många kyrkor Sverige idag på påskdagen som var den dag då Jesus uppstod efter att ha dött på långfredagen. Ett under som har stort genomslag än idag.

Ambros förstår och talar mer och mer varje dag, och ibland hittar han, på barns vis, på egna ord och meningsbyggnader. Ett ord som han använde igår var en återanvändning som jag hörde första gången för 18 år sedan i Tornedalen. Det var ordet “påbaka”. “Pappa Amboss gå Makåkat komma påbaka sen” (Pappa och Ambros ska gå till Nakumatt och kommer tillbaka sen).
Cissis farmor berättade en historia när jag hälsade på första gången i Västra Nikkala söder om Haparanda. Kommer inte ihåg vad historien handlade om, men avslutningen var iallafall “Han har gått på Haaparannan komma snart påbaka” (Han har gått till Haparanda och kommer snart tillbaka).
Så det är väl Ambros tornedalska påbrå som kommer till uttryck i orduppfinnandet 😉

Idag följde Ambros och jag med Petra och Primus och hans morfar och mormor till Karen och åt lunch på Karens coffegarden och sedan lekte grabbarna och jag i Karen Blixens trädgård medan de övriga var på muséet. Efteråt åt vi påsktårta hemma hos oss. När vi ätit lyfte Ambros på tröjan och sa “Jesus här!” och pekade mot hjärtat. Bra att vi lämnade barnen hos Lundkvists häromdagen, så att Anders kunde lära Ambros lite köksbordsteologi! Tack för det!