Idag kom Margret tillbaka från påskledighet och gjorde vårt hem skinande igen. Mycket passande eftersom vi i eftermiddag hade hembesök av utredaren från Childrens department. När vi hade hembesök av de svenska utredarna var vi ju tvungna att feja helt själva. smiley. Förutom att det är fantastiskt att få sitt hem rengjort av ett proffs är det tillfredsställande att det är en win-win-situation för både oss och vår städerska. Vi slipper göra det tråkiga som vi är urdåliga på. Hon slapp bli arbetslös när Lundkvists och vi “tog över” henne av de amerikanska missionärerna. Fastän hon nu får en mycket högre lön än den hon hade förut så kostar det oss en mycket liten peng. (Visst är det skevt att det är så, men jag väljer att njuta istället för att skämmas) Ungefär 15 timmar i veckan är hon hos oss och hon uträttar väldigt mycket på de timmarna. Som idag då att göra hemmet representabelt inför hembesöket.

Mannen som har hand om vårt ärende hade också hand om Duveskog, så vi är väl därmed den andra svenska familjen han utreder. Ambros var i sitt esse när han var här. Pratade med sin showröst och sa de mest egendomliga saker. Tur att gossen pratar svenska! När besökaren frågade Ambros något artigt på engelska blev svaret “Lammen säger BÄÄÄ!”. Förhoppningsvis kunde vi andra svara något mer relevant. Ellentin fick några egna frågor vid köksbordet och klarade det bra trots mannens svåra engelska accent, och trots det faktum att tösen bara har kunnat engelska några månader.

Det är svårt att avgöra vad vi fick för betyg. Det mest uttömmande var att han avslöjade att han tyckte att både Esther Duveskog och Ambros var väldigt aktiva och pratglada barn. Det är väl bara att hoppas att vi vuxna inte är alltför knepiga kufar i dessa utredarögon, utan att rapporten kan skrivas ganska lätt. Vi fick ingen hint om när rapporten kan vara klar, men hoppas på att det sker rätt snart så att vår advokat kan börja leta efter nästa domstolstid.