Min man har inte lyckats få med mig på nån fjällvandring trots att jag tycker mycket om att promenera och trivs i naturen. Det är det där med tält som avskräcker. Idag har jag varit på en vandring som gav mersmak, så om jag får sova nån annanstans än i tält så är det mycket troligt att jag följer med till de svenska fjällen framöver.
Dagens utflykt gick till Ngong Hills, ordnades av Björklunds och leddes av deras massajvän Salash. En fantastiskt kunnig man när det gäller både fåglar och växter. Björklunds, nyanlända familjen M och jag åkte imorse bil från Nairobi till hans hem, en bit utanför orten Ngong. Därifrån vandrade vi upp på en av Ngong Hills och gick sedan över fem kullar innan vi kom fram till den sista kullen. Här snackar vi inte Nolbykulle. Vi befann oss bra mycket högre än Kebnekaise när vi var på den högsta kullen. Vägen upp var bitvis ganska brant men när man väl kom upp på en kulle var det lätt att promenera där. Utsikten var helt otrolig. Åt ena hållet Nairobi och där bortom vidsträckta vidder. Åt andra sidan Rift Valley, som påminner om ett månlandskap. När vi satte oss i bilen igen var det bara de två yngsta som hade energi kvar. Men det är en skön trötthet. Kan också tillägga att det var strålande att få sätta sig vid dukat bord hos fam Andersson efter utflykten. Middagen var förstklassig. Nu får bilderna tala istället. För jag är trött efter lång vandring och ska få sova nyduschad i en säng. Inte på liggunderlag i ett trångt tält.

Jag var idag särskilt glad åt mina sköna gympaskor, och fascinerades av den kenyanske vandraren som på sina fötter hade skor gjorda av bildäck.