Om vi hade bott i Stöde hade vi inte varit hemma nu, men vi hade (faktiskt!) gärna varit i Stöde just denna vecka. Eftersom vi inte kan det vill jag uppmuntra alla som har möjlighet att åka till Stöde kyrka på lördag klockan 15.00. Då sjunger traktens barnkörer med våra kompisar Dan och Gullan Bornemark, två ordlekare som gör musik som vi gillar mycket. Om ni åker dit så kan ni lyssna åt Ambros ifall någon av hans favoritlåtar är med: Affe Giraff och Kilimanjaro heter de sånger som gärna sätts på repeat här på Bamboo Lane.
Sonen har ytterligare en koppling till familjen B. Den dag Ambros föddes var vi hemma hos Bornemarks i Skåneland, lekte i studion, snusade bäbis och pratade om längtan efter syskon. Och nu är vi här! Med facit i hand. Där står: Det blev alldeles rätt!

Ambros intresse för språk är ett av många kvitton på att det var just han som skulle höra ihop med oss. Passion för ord hör hemma i den här familjen, och det är fantastiskt att vara med när språket upptäcks och ordlekar skapas. För någon månad sedan sa jag till Ambros på morgonen (en inte särskilt klipsk fråga…)
– Är du vaken?
– Ja! VAKENFIS, svarade gossen då.

Igår när jag talade om för Ambros att det var middag la han huvudet på sned och sa med sin artigaste röst:
– Tack. Jag är mätt!
Trots att han tänkte avböja middagen igår så är aptiten bättre numera. Det syntes på vågen idag när vi besökte barnhemmet. Ett kilo upp sedan förra noteringen. Det verkar finnas förutsättning för att den nyaste familjemedlemmen kommer att bli lik oss andra inte bara i fråga om ord utan även när det gäller passionen för mat.

Och om någon råkar ha passion för kakor så verkar det för övrigt finnas goda förutsättningar även för kakfrossa i Stöde till helgen.