Blok. Ett nytt ord för mig. Blogg i bokform, kan det vara något? Jo – en fantastisk dokumentation för egen del, men kan det finnas intresse för andra att läsa en blogg i bokform. Bara att det finns bloggläsare utanför närmaste familj- och vänkrets är fascinerande. Men att läsa sån här vardagstext som bok? Kanske, eftersom Vulkan och Expressen lanserar en tävling i ämnet: Årets blok.
Tror du att vår eller någon annan blogg skulle kunna fungera som blok – varsågod och nominera genom att titta in här


En bok som jag är mycket glad över att redan ha i min ägo är denna och jag är tacksam till bönegruppen som gav mig den på den svåra hemresan i februari.
Bönegrupp…. Det kanske framgår till viss del av namnet vad det är. En definition skulle annars kunna vara: en samling människor som träffas för att öppet samtala och be om livet och tron. Eller kanske någon läsare har en annan definition?
Vi längtar hem till vår lilla grupp. Men under tiden kan vi läsa det som ni läser och samtalar om just nu. Nämligen just denna bok. Jag tycker mycket om Frälsarkransen. Inte minst för att den utgör temat för ett drömprojekt som jag har tillsammans med en mycket kär vän. Men också för att den så genialiskt sammanfattar det stora som är Livet.

Så om du vill lära känna Frälsarkransen, eller kanske till och med Frälsaren själv -eller om du “bara” vill få svar på varför denne Jesus spelar en roll i många människors och även familjen Ekhems liv…gör det gärna genom att läsa den här boken.

De senaste dagarna har vi fått kontakt med olika människor som har mött Ambros som mycket liten och som har berörts av mötet med honom så pass mycket att de har burit honom med sig i tankar och böner. Det är stort!
Det ger också oss en klarare bild av åren som gick innan vi möttes, och det gör det ännu tydligare att det finns ett mönster. It´s not in vain. Det sjunger ovan nämnda vän för mig just nu.